zenobia 1 bifald e1568639668372

Del på de Sociale Medier

Zenobia

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.

De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har den danske sangskat med hjemmefra. De har fra starten suppleret hinandens musikalske særkender fornemt, og har siden trioens start skabt en fælles tilgang til musikken og teksterne og dermed skabt Zenobias særlige tone.

Publikum kan glæde sig til en engagerende fortælling om tre musikere, der er rundet af den danske sangs ord og toner, og som nu selv væver deres liv og musik ind og ud af traditionen. Trioen er forrygende til at skabe et intenst musikalsk rum mellem sig selv og publikum, og de formår at gøre deres optrædener både nærværende og underholdende.

Trioen har samlet solgt over 10.000 eksemplarer af deres fire CD’er. De tre første udgivelser rummer sange fra den danske fællessangstradition – både fra højskolesangbogen og salmebogen – samt enkelte traditionelle folkemusiknumre. Men på alle CD’erne har der også været enkelte nye sange.
Trioens fjerde udgivelse, “Blot en Ild” (GO’ Danish Folk Music, 2017), indeholder udelukkende nye melodier og tekster, som både publikum og anmeldere har taget flot imod.

Danish Music Award til årets folk-sanger

Trioens jubilæumsår, 2017, blev rundet af med, at sangerinden Louise Støjberg modtog en Danish Music Award som ’Årets Folk Sanger 2017’, for sit arbejde med Zenobia og ‘en særlig fin kontakt til publikum og sin evne til både at være poetisk … og rå, når det skal være’.

Zenobia er af Sangens Hus blevet inviteret med til et stort projekt i anledning af 100-året for genforeningen i 2020. I den sammenhæng kommer de til at spille skolekoncerter for børn i hele landet og foredragskoncerter for både børn og voksne i samarbejde med en historiker. Trioen vil naturligvis stadig spille traditionelle Zenobia-koncerter – nu blot krydret med genforeningssange.

Hvem er ZENOBIA?

Sangerinden Louise Støjberg er uddannet på det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Hun underviser i sang på MGKsyd i Kolding, og optræder udover Zenobia som solist samt med duoen Louise Støjberg/Martin Rauff og bandet UrbanStøjband.

Harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk er uddannet på folkemusiklinjen på Det Fynske Musikkonservatorium og blev i 2016 udnævnt til rigsspillemand. Udover Zenobia spiller Mette Kathrine med duoen ’Jensen og Bugge’, der fra tid til anden udvides med Morten Alfred Høirup eller amerikanske Dwight Lamb, ligesom hun optræder solo med både foredrag og koncerter.

Pianist Charlotte Støjberg er cand. mag i musikvidenskab fra Aalborg Universitet. Hun organist ved Rødding Frimenighed og pianist i projektet ”Sommerfugledalen – et requiem” med Carl Erik Lundgaard.

Zenobia har været nomineret til 2 Danish Music Awards; for debutalbummet ‘Midnat’ i 2008 og til årets traditionspris i 2013.

Anmeldelser af  ”BLOT EN ILD”

“Enkelt, smukt, begavet”, 5 af 6 stjerner” – Fyens Stiftstidende
“[…]det er et flammehav af at enestående tekster og melodier, som trioen kan være mere end tilfredse med, og den ild brænder ikke ud foreløbigt[…]” – Rootszone.dk

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

zenobia bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører