cover 3

Del på de Sociale Medier

The Reptones

The Reptones er klar med ny single, som er en hyldest til hverdagens helte. Nyt Nikolaj Nørlund-produceret-album “Painkillers & Wine” er på gaden den 27. marts 2020.

Den danske americana-duo The Reptones er klar med deres femte album “Painkillers & Wine”, som er på gaden den 27. marts. Som en forsmag på det kommende udspil slipper de pladens åbningsnummer “Tried To Be Nice” som single den 14. februar 2020.

Det kommende album er produceret af Nikolaj Nørlund, som har sat sit markante præg på albummets organiske og mellow lydbillede. På ‘Painkillers & Wine’ er The Reptones transformeret fra at være en kvintet, til nu at være en duo bestående af makkerparret Bo Bech Arvin og Kim Heibon, som har arbejdet tæt sammen om de nye sange. Det nye duo-setup har resulteret i en koncentreret sound med fokus på atmosfære, dynamik, nærvær og stærke melodier, hvilket fremgår tydeligt af den stemningsfulde førstesingle ‘Tried To Be Nice’, som er en hyldest til hverdagens helte.

The Reptones fortæller om “Tried To Be Nice”:

”Vi spillede oplægget til sangen igennem i øvelokalet og optog det på en iPhone. Da vi kom hjem og lyttede til optagelsen, kunne vi høre, at vi havde fat i noget. Det er et meget stemningsfuldt nummer med noget opløftende over sig. ‘Tried To Be Nice’ er repræsentativt for albummet som helhed, en slags makiterning, som rummer mange af de kerneelementer, som er i spil på pladen”.

Sangen er inspireret af en personlig historie fra et af medlemmernes omgangskreds. Teksten handler om en person, der på trods af stor modgang i sit liv, blandt andet som følge af sygdom, alligevel formår at finde energi til at være et hjælpsomt og godt menneske. Hovedpersonen i ‘Tried To Be Nice’ er en type, der altid har overskud til at give en hånd til familie og venner, uagtet hvor skidt han selv har det. En hverdagshelt, som går under radaren. Han står som jordbunden modpol til de feterede kunstnere og videnskabsfolk, som vi hylder som genier, selvom vi reelt intet kender til deres menneskelige kvaliteter.

Teksten fremstiller denne modstilling ved at namedroppe Stephen Hawking og Bob Dylan i omkvædet: “Hawking made the world realize/Dylan made it cool to be wise/ the gods would party on and throw a dice/and this guy just tried to be nice”. Sangens budskab er, at det er mindst lige så ædelt at være et godt menneske, som det er at være en stor kunstner eller en Nobelprismodtager. Det er det som i virkeligheden tæller på den sidste dag.

The Reptones er

Bo Bech Arvin (vokal, piano, synth, bass og programmeringer)

Kim Heibon (akustiske og elektriske guitarer)

Anmeldelser

“Der er noget meget insisterende og påtrængende over den sensitivitet, hvormed Reptones møder sine lyttere på deres femte album Painkillers & Wine. Alene titlen taler sit eget sprog om sangskrivere, der med egne ord er ”too old to lie” · 5 stjerner.” – Jan Eriksen, POV

“…at lytteren automatisk tvinges til at sætte tempoet ned, for det er ti svalende – måske ligefrem helende – sange, parret Bo Bech og Kim Heibon byder på.” – Klaus Lynggaard, Weekendavisen

“…har sangskriverduoen fundet frem til en fin og bæredygtig form. Der er blevet fyldt på med programmering, strygere og trommespor, men den indtagende enkelthed er bevaret og swinger organisk med materialets ånd” – Kim Skotte, Politiken

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

profil reptones

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører