the-quiggs-bifald

Del på de Sociale Medier

The Quiggs

Sange fra Skotland og den vide verden – en aften i folkesangen´s navn. Hvad enten det er traditionelt eller nyere materiale er kendetegnet for The Quiggs den melodiske sang og den gode historie. Her serveres sange, hvor sjælen når med.

The indicators of true quality extend to the individual and collective strengths of the Quiggs themselves, for both are fine singers with a nice line in close harmony, and both are natural experts in the art of choosing excellent songs...” David Kidman, The Living Tradition.

The Quiggs are blessed with a rare musical talent” Kenneth Ferguson, Corstorphine folk

“The Quiggs” er en skotsk/dansk duo, der består af ægteparret Stephen og Pernille Quigg. Stephen Quigg er en veletableret folkesanger, der har levet af musikken i over 40 år. Stephen er opvokset på den skotske vestkyst hvor humoristisk sans og traditionel musik kom ind med modermælken. Stephen har i alle årene optrådt solo men indgik desuden i den legendariske skotske folkemusik gruppe “The McCalmans”. Gruppen gæstede Danmark igennem mange år, helt op til bandet’s ophør i 2010. Herefter vedligeholdt Stephen forbindelsen til Danmark og har i de senere år optrådt sammen med sin hustru, Pernille Quigg, som også er folkesanger og sangskriver. Pernille Quigg er, som fornavnet afslører, dansk. Hun er opvokset i en lille landsby i det østjydske landskab, hvor de gamle stadig husker en vis sangfugl i naboen’s æbletræ. Siden da begav hun sig først til Irland i musikken’s fodspor og senere hen til Skotland, hvor kærlighed og musik går op i ren harmoni 😉

De turnerer hvert år med stor success i Danmark, Tyskland og Holland udover deres koncerter i Skotland. Stephen og Pernille deler en fælles fornemmelse for folkesangen’s tradition, det sammenspil der foregår på scenen mellem dem er kendetegnet på et partnerskab der går dybt og i den grad rækker ud over scenekanten. Kombinationen af de to stemmer i tæt harmoni i både traditionelle og nyskrevne sange krydret med anekdoter og et strejf af humor har vundet stor ros fra både publikum og arrangører p.g.a. dens afvekslende karakter og mange fine nuancer. En koncert med “The Quiggs” er en chance for at høre folkesang og musik i dens oprindelige form – instinktiv og udtryksfuld, smukke harmonier, og sange der lægger op til publikum’s deltagelse.

“The Quiggs” udgav deres første album sammen “River of Time” i 2015 som modtog fine anmeldelser i pressen. I 2017 udkom “Seeds I Didn’t Sow” som blev beskrevet i FolkRadio.Uk således: “Uden tvivl et af de bedste folk albums udgivet dette år”. Deres nyeste CD ”Wings of Gold” udkom i 2020 midt i Koronatiden men blev vel modtaget af både presse og deres meget loyale fan base, der som en positiv side af online koncerter, har bredt sig yderligere over verdenskortet. The Quiggs har i løbet af det sidste halvandet år spillet online koncerter for adskillige folk klubber og online festivaler. Desuden har deres populære koncerter på ‘Music from Scotland’ facebook vundet mange nye tilhængere hvor flere af koncerterne har haft op til 25.000 seere.

Stephen Quigg: sang, guitar, banjo og bodhran

Pernille Quigg: sang og guitar

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

the-quiggs-bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører