sisters of mercy bifald

Del på de Sociale Medier

Sisters of Mercy

”I det svedige lidenskabelige favntag, i al dets vidunderligetidløse kraft,
er der ingen adskillelse mellem det åndelige og det profane”

Et særkende for den canadiske sanger og digter Leonard Cohen er koblingen mellem det sanselige og det spirituelle. Med sin unikke evne til at sammensmelte kærlighed, lidenskab og spiritualitet markerede han sig gennem fem årtier som hjertets krønikeskriver par excellence.

Kvartetten Sisters of Mercy formidler Leonard Cohens stemningsfulde værk, med særligt blik for hans kvindeskikkelser og uortodokse brug af religiøse temaer. Cohens egen baggrund var jødisk, men hans åndelige søgen universel. Mange af hans tekster refererer til bibelske beretninger; fra Kong Davids betagelse af Betsheba i ”Hallelujah” til Jesus lidelseshistorie i ”Suzanne”.

Andre udtrykker salmeformens lovprisning eller gendigter helgenfabler som den om Jeanne d’Arc. Samlet set en perlerække af sange hvor skønhed, smerte og længsel er uløseligt forbundne som brikker i livets mosaik.

Sisters of Mercy iklæder Cohens tekster et minimalistisk musikalsk udtryk, der lader ordenes brutale sårbarhed og melodiernes skønhed stå i centrum. Med kirkerummet som perfekt ramme fortolker vi Leonard Cohens legendariske klassikere og giver en unik mulighed for fordybelse i et skelsættende poetisk univers.

Oplev numre som; “Dance me to the end of love”, “Suzanne”, “Here it is”, “Halleluja”, “Famous blue raincoat”, “Came so far for beauty”, “Song of Bernadette” “If it be your will” m.fl.

Gennem de sidste 40 år har vi alle fire bevæget os mellem flere forskellige genrer som soul, rock, blues, pop, country og musical.

For 21 år siden mødtes vi i forbindelse med en Leonard Cohen Tribute med bandet ”Birds on a Wire”. Dette møde førte til utallige koncerter på Vega i København, til venskaber, ægteskaber, børn og ikke mindst til en umådelig kærlighed og dedikation til Leonard Cohens tekster og musik.

Sang: Evy Krogh

Sang: Marianne Dollerup Stenz

Bas: Lars Wallin

Keyboard/harmonica: Jakob Stenz

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

sisters of mercy bifald 1

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører