reformene

Del på de Sociale Medier

Eskild Dohn – Reformationen Rocker

Eskild Dohn – Reformationen rocker 
500 år er gået, siden Martin Luther i 1517 slog sine 95 teser fast på døren til Slotskirken i Wittenberg. Men betyder reformationen noget for os i dag? Og hvordan lyder reformationens sange i nutidige fortolkninger? Det er nogle af de spørgsmål, som Eskild Dohn vil forsøge at besvare i sin medrivende blanding af koncert og foredrag, der byder på nedslag i reformationens musik og historie.

Eskild Dohn tager udgangspunkt i musikken, som Luther kalder en ”kærlighedsgave fra Gud”. Ved at nytænke reformationens salmer både musikalsk og tekstmæssigt og samtidig knytte an til den verdslige folkemusik i perioden kommer Eskild ind på emner som individ, gudsforhold, samvittighed, aflad, bogtrykkerkunst, borgerkrig og renæssancen.

Bærende for fremstillingen er musikken, der formidler mødet mellem fortid og nutid, mellem salmer og rock. For Eskild Dohns velspillende orkester er der nemlig ikke tale om gammeldags musik fundet frem på et musikhistoriskmuseum – tværtimod er det iørefaldende melodier, som af indlysende årsager har overlevet i 500 år, og som nu lyder mere kraft- og udtryksfulde end nogensinde før.

Eskild Dohn er en alsidig musiker og formidler, der af mange er kendt som guitarist i Lars Lilholt Band, som han har turneret med siden 2005. Sideløbende har han spillet med en lang række danske og udenlandske artister og komponeret musik til teater, film og tv. Eskild er oprindeligt uddannet cand.mag. i litteratur og videnskabshistorie og har desuden undervist på hf og Det Jyske Musikkonservatorium.

”’Reformationen rocker’ er et lille mesterværk. Både tekster og middelaldermelodier er mesterligt bearbejdet, så de på en gang bevarer middelalderens mystik og samtidig rammer en nutidig rocktone, der skaber puls og engagement. Reformation betyder at gendanne. Luther ville med reformationen gendanne kirken i sin ægte og autentiske form – med ’Reformationen rocker’ har Eskild Dohn formået at gendanne både tekster og melodier, så de igen opleves ægte og intense – på tværs af et halvt årtusinde. Tekster og melodier er arrangeret med stor musikalsk sans og indlevelse, så vi på en ligefrem måde kommer i dialog med de middelalderlige salmer og melodier – og vi mærker deres styrker: At de vil os noget! –’Reformationen rocker’ er fantastisk på cd, og endnu bedre live!” – Henrik Stubkjær (Biskop i Viborg Stift).

Reformationen rocker er støttet af Viborg Stift og Præsidiet for Reformationsjubilæet 2017.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

reformene

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører