Pia Raug
pia s h

Del på de sociale medier

Pia Raug - på video

Pia Raug - Kirkekoncerter 2021

Nærvær og menneskeværd

I 2001 havde jeg en samtale med sognepræst Egon Lausen i hans tv-programserie ”Kirken i Farver”. Der er sket meget med vores verden i mellemtiden, men de helt fundamentale livsspørgsmål er mindst lige så vigtige nu som dengang.

Efter mange år som ”skærmplanter” er vi igen begyndt at længes voldsomt efter nærvær. Vi er igen blevet klar over, at vi har brug for at møde hinanden og opleve sammen. Vi er også begyndt at forstå, i hvor høj grad det er os selv, der bærer ansvaret for, om vores verden skal kunne hænge sammen, eller om vi vil give den lov til at splittes i atomer. Denne vågnende erkendelse mellem os vidner mange borgerinitiativer om i disse umenneskelige tider, og meget ofte går de hånd i hånd med kirkens ånd.

Den åbne kirke er et af de få rum, hvor vi stadigvæk kan mødes på lige fod og først og fremmest være mennesker sammen. Vi kan medbringe vores største glæde eller vores største sorg, og ingen af os vil blive afvist ved porten. Hvis vi ønsker det, kan vi dér dele livets største begivenheder fra vugge til grav, og vi kan føle os velkomne på trods af de mange forskelligheder, som til hverdag får lov til at holde os væk fra hinanden.

Kirkerummet er et helt unikt sted for en sanger og sangskriver som mig. Der findes den lydhøre stilhed, som giver os lov til at dele det livsvigtigste med hinanden som levende, tænkende og årvågne væsner. Den kirke, jeg kender, har altid taget imod os med åbne arme, hvis vi har ønsket at træde ind over dens tærskel. Vi har kunnet være en del af dåbens velkomst, konfirmationens og brylluppets bekræftelse eller begravelsens afsked, hvad enten vi var medlemmer eller ej.

Når vi har lagt våbnene fra os, og sammen tør vi lytte både indad og udad på én gang, så bliver al den glæde og sorg, vi hver især måtte bære med os, til en klangbund, en usynlig lyd, som kan minde os om, at vi ingenting ville være uden hinanden.

Når det sker, er der ikke mange steder i verden, jeg hellere ville være. Mellem nærværet og menneskeværdet.

Pia Raug, Vesterbro, april 2017.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Pia Raug, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde nedenstående formular. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Pia Raug ring til - tlf. 7026 0100

▶︎ Se alle vores kunstnere

Book Pia Raug til din næste kirkekoncert – ring 7026 0100
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.