pia s h 1 1

Del på de Sociale Medier

Pia Raug

I 2001 havde jeg en samtale med sognepræst Egon Lausen i hans tv-programserie ”Kirken i Farver”. Der er sket meget med vores verden i mellemtiden, men de helt fundamentale livsspørgsmål er mindst lige så vigtige nu som dengang.

Efter mange år som ”skærmplanter” er vi igen begyndt at længes voldsomt efter nærvær. Vi er igen blevet klar over, at vi har brug for at møde hinanden og opleve sammen. Vi er også begyndt at forstå, i hvor høj grad det er os selv, der bærer ansvaret for, om vores verden skal kunne hænge sammen, eller om vi vil give den lov til at splittes i atomer. Denne vågnende erkendelse mellem os vidner mange borgerinitiativer om i disse umenneskelige tider, og meget ofte går de hånd i hånd med kirkens ånd.

Den åbne kirke er et af de få rum, hvor vi stadigvæk kan mødes på lige fod og først og fremmest være mennesker sammen. Vi kan medbringe vores største glæde eller vores største sorg, og ingen af os vil blive afvist ved porten. Hvis vi ønsker det, kan vi dér dele livets største begivenheder fra vugge til grav, og vi kan føle os velkomne på trods af de mange forskelligheder, som til hverdag får lov til at holde os væk fra hinanden.

Kirkerummet er et helt unikt sted for en sanger og sangskriver som mig. Der findes den lydhøre stilhed, som giver os lov til at dele det livsvigtigste med hinanden som levende, tænkende og årvågne væsner. Den kirke, jeg kender, har altid taget imod os med åbne arme, hvis vi har ønsket at træde ind over dens tærskel. Vi har kunnet være en del af dåbens velkomst, konfirmationens og brylluppets bekræftelse eller begravelsens afsked, hvad enten vi var medlemmer eller ej.

Når vi har lagt våbnene fra os, og sammen tør vi lytte både indad og udad på én gang, så bliver al den glæde og sorg, vi hver især måtte bære med os, til en klangbund, en usynlig lyd, som kan minde os om, at vi ingenting ville være uden hinanden.

Når det sker, er der ikke mange steder i verden, jeg hellere ville være. Mellem nærværet og menneskeværdet.

Pia Raug, Vesterbro, april 2017.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

pia s h

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører