Michael Halle
michael halle 3 bifald

Del på de sociale medier

Michael Halle - Kirkekoncerter 2021

Som sanger gennem en frygtelig masse år, har Michael efterhånden afprøvet alle de facetter indenfor både det klassiske, kirkemusiske, visesang, pop, rock’n’roll m.m. Men han er altid havnet det samme sted nemlig der, at det der ligger tættest på sit hjerte, er det at fortolke en sang, så den giver mening både for ham selv og selvfølgelig dem han synger for. Når sangen, teksten og tonerne flyder sammen i en symbiose, begynder det hele lige pludselig at give mening og plads til de små ”magiske” øjeblikke, hvor man glemmer sig selv for en stund og bare er ét med musikken. Det er disse øjeblikke enhver musiker lever for, når både man selv og ens publikum opsluges af tilstedeværelsen og man kan fortabe sig og nærmest forsvinde i musikken. Det giver en følelse af varme, nærvær og samhørighed.

Man siger at sangen er hjertets sprog og det er nok meget rammende, for det repertoire Michael typisk synger. Han vælger gerne de sange, der har et specifikt budskab, som han selv kan stå inde for, men som også sagtens kan ligge mellem linjerne, i betoningen eller i klangfarven og selve melodien.

Derfor har Michael selvfølgelig også kun nogle af de bedste musikere med sig, når han holder koncerter i landets kirker. Musikere han har arbejdet sammen med igennem flere år og som har den samme passion som ham, for at give musikken sit eget særpræg og udtryk. Det er musikere, der ligesom ham selv, er klassisk uddannet og har bred erfaring indenfor både kirkemusik, popmusik og jazz.

Der er selvsagt stor forskel på om det er en egentlig Kirkekoncert eller et musikalsk foredrag. De musikalske foredrag handler primært om hans egen oplevelse af at bruge musik og sang til at komme videre, efter sin egen hjerneblødning i 2014. Det er både solosang, fællessang og naturligvis et foredrag om hans erfaringer med at bruge musikken i sin kamp for at få hjernen til at fungere, sådan bare nogenlunde igen.

Med koncerterne derimod er det mere den musikalske og sanselige oplevelse vi går efter, hvor vi leverer musikken og du som publikum bare kan læne dig tilbage, måske lukke øjnene og danne dig dine egne billeder af musikken og teksten inde i dit hoved, fri og ubesværet for andres tanker, meninger og udefra kommende forstyrrelser.

Det er kort fortalt koncerter, hvor Michael sammen med sine musiker(e) bruger hjertets sprog (musikken) til at tale direkte til dit hjerte i en sanselig udtryksform i et stemningsfyldt rum.

Hvad enten I ønsker en koncert eller et musikalsk foredrag, vil Michael med glæde komme og give jer en oplevelse, som I kan bære med jer og formentlig give lidt stof til eftertanke.

Lad sangen tale

Michael startede med at synge i Københavns Drengekor da han var barn. Siden fortsatte han som popmusiker og kirkesanger, hvilket Michael stadig er, selvom han har passeret de 65 år.

Der er noget helt specielt ved salmer, både ny og gamle, som han holder meget af og som dybest set, nok har visse referencer til sin tro. Hans indre popmusiker og specielt sin higen efter at lade teksterne komme mere i fokus, skinner igennem i hans sang. Michael elsker at fortolke sangene på hans egen måde og give dem det udtryk og nærvær, som han mener passer bedst. Det skinner også igennem i selve det musikalske udtryk, når Michael akkompagneres af en af sine særdeles rutinerede pianister, der alle har både klassisk og rytmisk baggrund.

Det kan godt ske at Grundtvig, Brorson, Kingo og alle mulige andre af de gode gamle salmedigtere havde tænkt noget andet, men musikken er ikke statisk. Den følger med i nuet og den tid vi lever i.

Denne kirkekoncert er specielt velegnet til mindre kirker hvor afstanden til publikum er lille og Michael tror godt han kan garantere, at nogle vil komme til at fælde en tåre undervejs (af den gode slags) når han sammen med pianisten fortolker salmerne på hans måde.  Musikken skal tale lige så meget til følelserne som til øret.

Programmet og forløbet aftales med arrangøren, så koncerten kan bruges på alle årstider og til alle højtider, med eller uden fællessang.

Ønskes en større koncert der også egner sig til større kirker og arrangementer kommer Michael gerne med udvidet besætning, hvor også den tjekkiske kammerviolinist Lada Fedorova medvirker, men det kan naturligvis også bruges i mindre kirker og mere intime koncerter.

Så uanset om du skal arrangere en større eller mindre julekoncert eller et hele andet musikarrangement, kan vi sammen finde det repertoire I helst vil have og give jer en dejlig musikalsk oplevelse.

Foredrag: Musikken og min tro gav mig livet tilbage

Pludselig der en nat i marts vågner man med hovedsmerter så voldsomme at man tænker, nå, det var så nok det liv!  Der kniber også med at bevæge sig, benene føles tunge som bly og det er som om den ene side ikke rigtig vil, som man selv vil. Konen, der også er vågnet (formentlig på grund af hans smertens udbrud) vil have tilkaldt en ambulance, men nej, det vil Michael slet ikke høre tale om. Det er sikkert bare den samme, om end kraftigere migræne, der også har vækket ham hver nat gennem de sidste 14 dage.

Men det var det ikke – det var en hjerneblødning, solidt placeret midt i hjernestammen. Ville den forskubbe sig bare få millimeter den ene vej ville det være slut, få millimeter den anden vej, ville i bedste fald betyde halvsidet lammelse, en lille drejning af blødningen, og det ville give andre fatale følger.

Hele forløbet, angsten, aggressionerne, depressionen, magtesløsheden, svigtet overfor familien, usikkerheden, uvisheden, de splittede tanker og alt det der ellers følger med, fortæller Michael om i dette foredrag, der dog mere end andet har fokus på hvordan han brugte musikken (specielt salmebogen) og hans tro, til at komme videre og ikke blive hængende fast i det tomrum, han følte han var havnet i.

Det er i mange uddannelser indenfor sundhedsvæsenet udbredt at mam skal have plads til at undre sig! – hmm… Michael undrer sig over at man ikke arbejder mere med musikalsk terapi og gør brug af hvad musikken kan føre med sig og bidrage med i den rekonvalescensperiode hvor væv og organer, som har lidt skade under en sygdom, skal genopbygges.

Det er et foredrag rettet mod både personer med kognitive problemer efter hjerneskade, pårørende, sundhedsfagligt personale og alle andre, der interesserer sig for hvordan musik, sang og tro kan påvirke os alle i positiv retning.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Michael Halle, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde nedenstående formular. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Michael Halle ring til - tlf. 7026 0100

▶︎ Se alle vores kunstnere

Book Michael Halle til din næste kirkekoncert – ring 7026 0100
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
lars fiil bifald 1

▶︎Lars Fiil

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.