Marie Carmen Koppel
Marie Carmen Koppel 2 higres

Marie Carmen Koppel's links

Del på de sociale medier

Marie Carmen Koppel - på video

Marie Carmen Koppel - Kirkekoncerter 2021

En koncert med Danmarks førende gospel- og souldiva
er en oplevelse ud over det sædvanlige

Marie Carmen Koppel har gennem de sidste 25 år opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over med intensitet, nerve og musikalitet på internationalt niveau.

Marie Carmen Koppel har udviklet et unikt samarbejde og venskab med pianisten Steen Rasmussen, og det kan både høres og mærkes på scenen, hvor deres musikalske og sjældne sammenspil helt enestående flettes sammen med en hyggelig og humoristisk omgangstone og kontakt til publikum. Marie Carmen Koppels repertoire spænder over gamle og nye gospel- og soulsange til hendes egne meget personlige sange fra det meget roste album ”Heal My Wounded Heart” (2014) og det nyeste album ”Honestly” (2017), som indeholder Maries egne sange og sange af andre bl.a. Paul Simon, Bob Marley og Whitney Houston.

En gammel drøm gik i opfyldelse for Marie Carmen Koppel i 2010 med julealbummet ”A Merry Little Christmas”, der indeholder gamle amerikanske juleklassikere i nye smukke arrangementer bl.a. ”Silent Night” og ”White Christmas”. Med en snert af gospel og hendes store stemmepragt er det blevet et smukt julealbum, som hun elsker at synge til sine kirkekoncerter i den søde juletid.

Marie holder i det hele taget rigtig meget af kirkekoncerterne, da, som hun selv udtrykker det: ”Kirkerummet passer perfekt til min stemme og mine sange. Der er plads og rum til min stemme og en smuk stemning, der giver sjælen ro.”

Efter et brag af en julekoncert med Aalborg Symfoniorkester skrev anmelderen i Nordjyske Stiftstidende: ”Det var vores egen Marie Carmen Koppel, som brændte igennem i sine sange med en stemme der forenede Whitney Houstons perfektion med en Gladys Knights sjælfulde frasering (bare renere), og så med det ekstra, som var hendes egen indlevelse i sangene og teksterne. Koppel har i den grad levet sig ind i den sorte amerikanske gospeltradition, så hun kan trække direkte på dens dybe folkelige rødder og tilføre gospelsangen dens særlige intensitet og følelsesdybde.”

Gaffas anmelder Morten Buschmann skrev for en del år tilbage denne fantastiske anmeldelse efter en jazzfestival-koncert på Plænen med Tivolis Big Band:

”’Jeg har kastet big bandet ud i et gospeleksperiment, de skal spille gospel!’ sagde Marie. Klogt at bringe spillet over på hendes hjemmebane. ’Everlasting Love’ hed sangen, og så tog Marie for alvor fat! Jeg må sige verdensklasse. Hendes erklærede idol er Whitney Houston, og frk. Koppel har intet at stå tilbage for sit idol. Jeg er ægte imponeret og blev væltet bagover af inderligheden, teknikken, ægtheden og det enorme melodiske overskud. Må jeg sige: God is in the house tonight. En stor dansk sangstjerne er sprunget markant ud i fuldt flor. Søskendeparret burde være overrakt en stor buket blomster, præcis som Tivoli altid gjorde i de gamle dage, når store stjerner gæstede Plænen. ’Nu kommer et af mine yndlingsnumre,’ fortalte Marie, og så kom hun ud over scenekanten med ’Bridge Over Troubled Water’. Stjernerent, stjerneklart, fuldstændigt overblik over sine fraseringer og aldrig i tvivl om sine kunstneriske virkemidler; højt, lavt, straight, fortolkende, inderligt, diskret, højtblæsende og aldrig aldrig en falsk tone. Bare 29 år, og hun synger som en gammel garvet landsholds-soul-mama for at bruge en fodboldfrase. En stjerne er født, intet mindre! Stjernestatus slået fast med syvtommer-mikrofon! Det er normalt ikke min stil at fokusere på frontfiguren, men Marie Carmen Koppel fik sat en kæmpetyk vokal under, at hun er mere end et talent, hun er en klar lysende stjerne. Jeg har fulgt hende i årevis, men denne aften var hun i en ekstraordinær god form, på trods af at ’varmen havde plaget hende hele dagen,’ sagde hun. På Plænen var selvfølgelig også lillebror Benjamin Koppel, men ham vender jeg tilbage til, da han har fået rigelig med opmærksomhed over årene – og aktuelt i Copenhagen Jazz Festival.”

Disse rosende ord kunne lige så godt være skrevet i dag, for sikkert er det, at Marie Carmen Koppel får de små nakkehår til at rejse sig, når man hører hende synge.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Marie Carmen Koppel, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde nedenstående formular. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Marie Carmen Koppel ring til - tlf. 7026 0100

▶︎ Se alle vores kunstnere

Book Marie Carmen Koppel til din næste kirkekoncert – ring 7026 0100
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

nov 2021


niels12

▶︎Kurt Ravn

niels1 lile

▶︎Anne Linnet

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.