mariaelizabeth 1 bifald e1554196915516

Del på de Sociale Medier

Maria Elizabeth

Særdeles stemningsfuld og intim kirkekoncert med Maria Elizabeth, der akkompagnerer sig selv på klassisk guitar til vintersange og julesalmer fra hendes udgivelse af samme navn.

Maria Elizabeths koncerter indeholder også gamle, traditionelle julesalmer.

De nye julesalmer

I dette foredrag fortæller Maria Elizabeth om tilblivelsen af de nye vintersange og julesalmer og om nogle af sangene fra hendes plader – om deres baggrund, tilblivelse og anekdoter i forbindelse med komponeringen af dem.

De nye julesalmer er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre, og der fortælles om det inspirerende samarbejde omkring teksterne, deres symbolik og sammenhæng med de salmer af Brorson, der er den oprindelige baggrund for at skrive de nye salmer.

Det handler også om sangen ”Se med hjertet”, titelsangen fra albummet af samme navn fra 2013, som dukkede op som resultat af hendes medvirken ved hærprovst Thomas Becks afskedsprædiken fra en kirke på Fyn, hvor hærprovsten talte om, hvordan vi kan møde hinanden i øjenhøjde og se mindre på hinandens kasketter.

Salmedigtningen begyndte for Maria Elizabeth med hendes medvirken i Carl Nielsen Salen i Odense, i samarbejde med Odense Symfoniorkester, der spillede hendes nye melodi til ”Mit hjerte altid vanker”.

Sange og salmer opstår af mange grunde og fra forskellige vinkler. Dette er et kig ind i et kompositionsværksted og handler om det at have lyst til at tale gennem musikken.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

mariaelizabeth 1 bifald e1554196915516

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører