maja og de sarte sjaele bifald

Del på de Sociale Medier

Maja og De Sarte Sjæle

Maja og De Sarte Sjæle eksisterer i sin helt egen niche i dansk musik. Umiddelbart ren pop og 80’er-poesi om forlist kærlighed med Maja Rudolphs smukke stemme som omdrejningspunkt. Og så alligevel: indslag af mørk og naiv, sønderjysk tristesse giver Maja og De Sarte Sjæle en kant af noget uforklarligt.

Maja og De Sarte Sjæle blev dannet af vennerne, Timo Andersen, der er sangskriver, og sangerinden Maja Rudolph. De debuterede i april 2016 med albummet ’Maja og De Sarte Sjæle’ og sangen ”Uden Dig” blev et af de mest spillede numre i radioen. Albummet blev året efter nomineret til årets danske pop-udgivelse ved Gaffa prisen 2017. Et album med slidstærk visepop og radiator-poesi, som sætter ærlige ord på kærlighedens tomrum. Et ægte bud på jordnær og helhjertet dansk pop med en cool provinsattitude.

Deres sang, lille turteldue, blev udvalgt af Politiken som en af årets bedste sange i 2016. Politikens musikredaktør skrev bl.a.: ”Når man kan slippe af sted med at synge om at »spise budding og se tegnefilm« i en popvise om forlist kærlighed og få ordet »turteldue« til at klinge i mol, kan man forvandle en popsang til en stille dans på gloser. (…)Maja og De Sarte Sjæle er uden for nummer på den danske popscene. Duoen har mere på hjerte end så mange andre popnavne i dag. Og evnerne til at formulere det. (…) Timo Andersen er den introverte sangskriver, der som en sønderjysk Cyrano de Bergerac sætter ord på de sange, Maja Rudolph lægger stemme til. Timo Andersen kan ikke selv synge, men det kan Maja Rudolph, der arbejder som nyuddannet lærer på sin gamle folkeskole i Rødekro.”

Efter deres radiohit: ‘Uden dig‘ fra 2016 er de tilbage med deres første udspil siden debutalbummet. Sangene ”Christoffer” og ”Venter på dig” har fået en større lyd og hurtigere tempo, og tager en tilbage til 1980’ernes sukkerfeber af pastelfarvede synths, fnuglette popmelodier og melankoliens sorte rande under øjnene.
Ved kirkekoncerterne vil det seks mand store orkester omarrangere og nyfortolke deres sange og enkelte salmer, så de passer til kirkerummet og den fantastiske akustik. Forsanger Maja Rudolph har især et særligt personligt forhold til salmerne og kirken, da hun siden sine unge år har begået sig som kirkesanger i Rødekro Kirke.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

maja og de sarte sjæle 1 bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører