maanelandinger 1 bifald e1567064155255

Del på de Sociale Medier

Månelandinger

Månelandinger er et koncert- og lyrik-format, der lader månen være omdrejningspunkt for temaer som moderskab og sorg. Eksistentielle temaer, der i særlig grad egner sig til at blive udfoldet i kirkens rum. I Trinitatiskirken d. 22. oktober var natkirkepræst Anna Edmond usædvanligt mundlam efter Månelandingers show, for som hun udtrykte sig: ”Månelandingers poetiske rum siger det usigelige”.

Oplev en særdeles skarp tværæstetisk performance. Der har til formål at markere 50-året for månelandingen i 1969. Månelandinger “lander” værker om månen i et format, der kombinerer digtoplæsning, musik, lydcollager og visuals i et intimt rum. De stiller skarpt på menneskets personlige forhold til månen, og på hvordan månen taler til os i moderskabet, i sorgen og i ekstasen.

Musik og lyrik under månen

Månelandinger havde premiere d. 14. sept. 2019 på Poesiens Hus og besøger nu landets kirker, biblioteker, højskoler, kulturhuse mm.

Udviklingen af “Månelandinger” støttes af STATENS KUNSTFONDS LITTERATURUDVALG og DJBFA.

Månelandinger lander på to sider af månen

Første del af Månelandinger hylder ”Skabelsens måne” og består af uddrag fra Shëkufe Heibergs digtsamling ÆG. Et værk med en helt særlig forbindelse mellem måne og mor. 1. del kombineres med nye sangtekster af Shëkufe, som opføres af Maja Gry Brøns ved klaveret, looppedalen eller med elektro-akustisk backtrack.

Anden del af Månelandinger undersøger ”Sorgens måne” med nyskrevne tekster af Rikke Oberlin Flarup. Med udgangspunkt i tabet af en nær ven, lader Rikke sorgens faser følge månens og undersøger dér igennem, om man kan skabe logik i den og gøre den mere håndterbar. De to dele smeltes sammen i en helstøbt komposition, der fornyer digtoplæsnings-formatet og giver nyt liv til såvel digtningen som musikken.

Hvem er Månelandinger?

Maja Gry Brøns: Sangerinde, komponist og tværkunstnerisk iværksætter i Liv og Lyd Fortalt . Producerer trip-pop i eget navn og har senest opsat det tværkunstneriske værk “Vejret nu” med digte af Per Højholt. Uddannet fra Dansk, Moderne Kultur og Lyddesign.

Shëkufe: Forfatter, oversætter, redaktør og indehaver af forlaget Uro. Praktiserer en feministisk tilgang til det skrevne ord og har for nyligt udgivet det moderlige værk “Æg”, der gav hende en hekse-lig position i anmelderkredse. Shëkufe er Cand. Mag, i Litteraturvidenskab.

Rikke Oberlin Flarup: Forfatter, illustrator, redaktør på Arkiv for Detaljer og daglig leder af Poesiens hus. Rikkes skrift balancerer mellem surrealisme og sur-sød realisme – Pt. med oversættelsen “Man kan ikke svigte sin bedste veninde og blive god til at synge samtidig”. Rikke er Cand. Mag. i Visuel Kultur.

Anbefaling

I Trinitatis Natkirke havde vi den store fornøjelse af have besøg af forestillingen Månelandinger af Maja Gry Brøns, Shekufe Heiberg og Rikke Oberlin. Forestillingen i sig selv var både smuk, rørende og kreativt sat sammen. Rikke, Maja og Shekufe var vældigt samarbejdsvillige i forhold til at tilpasse forestillingen til de anderledes fysiske rammer kirken repræsenterer, og havde et godt og øje for, kreativt, at løse udfordringerne til gavn for både oplevelsen af forestillingen og kirkerummet. Desuden viste alle tre stor forståelse og respekt kirken og kirkerummet, og var meget imødekommende overfor samspillet imellem deres bidrag og aftenens øvrige indhold.” – Jacob Rask, Trinitatis Natkirkes Kirke- og Kulturmedarbejder

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

maanelandinger 1 bifald e1567064155255

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører