lea-havelund-cover-bifald

Del på de Sociale Medier

Lea Havelund

Duo med Mads Søndergaard

Lea Havelund (sang og cello) og Mads Søndergaard (klaver og harmonika) spiller Leas kompositioner fra debutalbummet “Ventede Ven”, som blev udgivet januar 2023 sammen med fortolkninger af jazz-standards og mere. Musikken, der er skrevet for sang, cello, klaver og harmonika, er original, stemningsfuld og varieret.

Lea henter inspiration fra mange forskellige genrer og lande, og i hendes arrangementer og kompositioner kan man høre elementer af tango, nordisk folkemusik og jazz. Samtidig afslører celloens bløde klang, at grunden er lagt i den klassiske musik. I dette musikalske møde skabes et underfundigt univers, som er svært at definere genremæssigt, men meget spændende at lytte til!

Cellisten og sangerinden Lea Havelund har skabt et nyt poetisk og virtuelt univers, hvor hendes stemme varmt blander sig med celloen. Hendes klassiske masteruddannelse, instinktive musikalitet og gode øre for alle typer musik gør hende til en original komponist og arrangør. Resultatet er en lyd, som ikke tidligere er blevet hørt.

Om Lea og Mads

Lea Havelund har medvirket i adskillige musikforestillinger, blandt andet på Østre Gasværk, Folketeateret, Malmø Stadsteater og Det kongelige Teater. Hun har også spillet med Bjarke Falgren, Over Sundet, Iris Bergcrantz, Anders Fjeldsted, Åkervinda og med Bo Stiefs New Dreams Trio med Poul Halberg og Alex Riel. Lea Havelund har optrådt flere gange som solist, blandt andet med Odense Symfoniorkester, og hun har også mange solokoncerter i de nordiske lande.

Pianisten Mads Søndergaard begyndte sit jazz-eventyr på den legendariske jazz-bar Bent J i sin hjemby Århus. I 1998 flyttede han til Holland for at studere klaver på Det kongelige Musikkonservatorium i Haag, hvor han tog eksamen i 2003. Efterfølgende flyttede han til København og begyndte at spille med mange forskellige konstellationer af byens jazzmusikere. Mads er en alsidig musiker, der bevæger sig indenfor genrerne ragtime, stride, bebop, singer/songwriter, bossa, pop og alt derimellem. Udover klaver spiller Mads også hammond-orgel og accordion.

Referencer

“Det er umiddelbart overflødigt at nævne, at Lea Havelund med overskud mestrer sit instrument….Hun har skabt en række fine og yderst interessante tværgenrekompositioner, som fremføres både stemningsfyldt og ekspressivt, særdeles vel hjulpet på vej af Mads Søndergaards medvirken.” – rootszone (januar 2023)

”Havelund er en sikker komponist, hvis melodier og lyrik farver den lyttendes tanker med glæde, vemod og eftertænksomhed. Særligt Lea Havelunds cello fanger mit øre. Den vandrer ubesværet i hele registret og føjer en dybde til melodierne der løfter både sang, piano og akkordeon.” – Jazz special (april 2023)

“The album showcases Lea’s playfulness in incorporating fresh, diverse genres, as heard in the jazzy title track “Ventede ven”(An awaited friend) and the tango inspired “Toppen tango”. However, melancholy is also present, as seen in the piano-led ballad “En dikt” (“A Poem”), allowing Lea’s crystalline voice to fully shine.” – New Folk Sounds NL (2023)

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

lea-havelund-bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører