Lad hjertet tale
lad hjertet tale bifald

Del på de sociale medier

Lad hjertet tale - på video

Lad hjertet tale - Kirkekoncerter 2021

- de største favoritter fra Højskolesangbogen.

Lad Hjertet Tale tager afsæt i de største favoritter fra Højskolesangbogen og præsenterer egne fortolkninger af store klassikere fra den danske sangskat. Undervejs fortæller duoen om sangenes historiske, kulturelle, åndelige og ikke mindst personlige betydning.

Højskolesangbogens indhold har formet sig over snart 170 år. Der er i hele perioden foregået en løbende udvælgelse af nye sange, som skulle have lov til at komme med – og ældre sange, som ikke længere skulle. Det betyder, at vi i dag i Højskolesangbogen finder en uvurderlig samling af både gamle og nye sange, viser og salmer, som betyder meget for rigtig mange af os.

Mange af sangene kender vi fra traditioner, hvor fællessang indgår, men Lad Hjertet Tale har kælet for de musikalske detaljer, så der er tale om regulære ”koncert-versioner”. Det giver en ny vinkel på det velkendte at lytte til fortolkninger, hvor betoning, instrumentering og frasering skiller sig lidt ud fra traditionen.

Duoens navn, Lad Hjertet Tale, kommer fra sidste del af sætningen “Så syng da Danmark, lad hjertet tale”, som vi kender fra sangen “Den danske sang er en ung blond pige” med tekst af Kai Hoffmann og melodi af Carl Nielsen. Ordene pryder med guldskrift bagsiden af 19. udgave af Højskolesangbogen og indrammer så fint, at sangen og lyrikken er hjertets og følelsernes sprog.

En koncert med Lad Hjertet Tale er en musikalsk genopdagelse af nogle af de sange, som gennem Højskolesangbogen er udødeliggjort og, som på hver deres måde afspejler en flig af vores danske kultur, historie og mentalitet – og hvis indhold for mange er en hjertesag.

Lad Hjertet Tale består af:

Niels Brostrøm Overgaard på klaver, fløjter og saxofon.
Niels begyndte på musikken som 7-årig og har spillet i Danehofgarden i Nyborg og senere i forskellige rytmiske bands i det århusianske musikmiljø. Niels har studeret musikvidenskab på universitetet i Prag og i dag arbejder han som sognepræst, hvor han også inddrager musikken i sit arbejde med konfirmander og med at skrive musik til nye salmer.

Mikkel Juel Hansen på guitar og sang.
Mikkel begyndte at spille tværfløjte som 9-årig, men efter et par år trak guitaren mere i ham. Han modtog nogle års undervisning i klassisk guitar og begyndte som teenager at spille rockmusik med kammeraterne. Det er blevet til mange år i forskellige bands, hvor der er blevet spillet til et hav af fester. Mikkel er uddannet inden for kommunikation og formidling, og spiller i dag fortsat som solomusiker til bryllupper og firmafester som guitarist og DJ.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lad hjertet tale, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde nedenstående formular. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Lad hjertet tale ring til - tlf. 7026 0100

▶︎ Se alle vores kunstnere

Book Lad hjertet tale til din næste kirkekoncert – ring 7026 0100
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
jane shane 2 bifald e1568027599540

▶︎Jane & Shane

edenwood duo bifald

▶︎Edenwood Duo

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.