KRISTIAN LILHOLT

Del på de Sociale Medier

Kristian Lilholt

Kristian Lilholt har en sjælden fornemmelse for den rigtige tone på det rigtige tidspunkt både i sangene og i den instrumentale musik. Gennem mere end 30 år har han i en rig og varieret produktion holdt et højt, højt kompositorisk niveau.

Alle hans sange har et medmenneskeligt indhold, og en del af dem er klart relaterede til kirkerummet. I sine unge dage var han kirkesanger i Aalborg, og han er derfor bekendt med hele den danske salmesangskat.

Musikken til sangen ”Hvor går vi hen når vi går” er direkte udsprunget af hans yndlingssalme ”Dejlig er jorden”. ”Der må finde et rum” har klare bibelreferencer og handler om verdenen på den anden siden af dette jordiske liv, hvor vi måske skal mødes igen. ”Birdman” udspringer af en konkret hændelse ved en bisættelse i den engelske by Durham. ”We Don’t Need Another War” plæderer for accept af mangfoldigheden, som kun er truet af fanatiske fjolser fra enhver religiøs og politisk overbevisning. Instrumentalnummeret ”It’s Time To Fly – Again” kom til ham, mens han var med til at bære en kammerats kiste ud af kirken.

Kristian Lilholts elskede instrumentalmusik fungerer ganske enkelt fremragende i kirkerummet og bibringer koncerterne en yderligere åndelig dimension – også ved begravelser og bisættelser, hvor Kristian Lilholts musik er efterspurgt. Musikønskerne har ofte været ”Hvor går vi hen når vi går” og ”Once Upon A Time”.

Han vælger sit repertoire til kirkekoncerter med fuld respekt for kirkekrummet, og hele hans musikalske univers har en lødighed, som blot forstærkes i kirken – til glæde for publikum.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

KRISITAN LILHOLT

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører