Ivan Sørensen
ivan soerensen

Del på de sociale medier

Ivan Sørensen - Kirkekoncerter 2021

På rejse med de store forfattere

Ivan Sørensen var medstifter af og medlem af bestyrelsen for Det italienske Søren Kierkegaard Selskab (dannet d. 11.6.1999 i Firenze), og har holdt Kierkegaard-kurser på de filosofiske fakulteter i Venezia (juli 2000 og juli 2001) og Palermo (september 2001).

Han var medarrangør af konferencer om bl.a. Sophus Claussen (Firenze 1999), Søren Kierkegaard (Venezia 2000), Karen Blixen (Rom og Firenze 2003, Rungstedlund og Aros 2011-15).

Som museumsinspektør på Karen Blixen Museet har Ivan Sørensen bl.a. lavet manuskript til dokumentar-filmen Forestil dig – Karen Blixens forfatterskab (sammen med instruktøren Laurits Munch-Petersen) og organiseret Karen Blixen-kurser. Desuden planlagde Ivan et fremtidigt Karen Blixen-forskningscenter på Rungstedlund og forberedte udgivelsen af Karen Blixens Værker i Det danske Sprog- og Litteraturselskabs regi.

Aktuelle foredrag med Ivan Sørensen

H.C. Andersen og Karen Blixen – To danske humorister

Karen Blixen: ”Jeg indfører ofte med vilje en humoristisk tone. Jeg holder af en spøg, jeg elsker humor. Jeg tænker tit på, at det, vi mest af alt har brug for netop nu, er en stor humorist.  (…) Alle de forfattere, jeg beundrer, har i reglen humoristisk sans.”

Og Andersen er en af de forfattere. Selv bemærker han på sine gamle dage ”at det Naive var kun en Deel af mine Eventyr, at Humoret var egentligt Saltet [dvs. kraften] i dem.”

Hvordan kan man forstå de to forfatteres ’humor’? Og findes der en særlig dansk humor? – Ivan Z. Sørensen søger et svar ved at fokusere på ”Keiserens nye Klæder” – og ikke mindst Karen Blixens brug af ”Kejseren” i en af hendes egne fantastiske fortællinger.

Humor som livsanskuelse – Blixen og Kierkegaard

“Jeg kunne falde Shakespeare om halsen og kysse Heine, men jeg ville nok falde Kierkegaard for brystet,” sagde Blixen engang. Og dog: måske så Kierkegaard fra sin Himmel med velvilje ned på Blixen, fordi hun med sin humor gik i sprudlende, kritisk dialog med både ham og Gud og hvermand og -kvinde.

Den sidste nadver i Firenze og omegn

Jesus omgivet af Peter og Johannes. Og skurken Judas. Og så de andre disciple, som er chokeret over det drama, de er involveret i – for et par tusind år siden; men også på billeder siden hen.

Holbergs Mascarade

”Indholdet er sødt og forliebt,” noterer Holberg selv. Stykket handler om to unges forelskelsesrus, som krydser de gamles planer om et arrangeret ægteskab. Fuldt af muntre scener, men med maske-motivet borer Holberg også i en sprængfarlig identitetsproblematik, både historisk set og aktuelt.

Dantes guddommelige komedie

Vi følger Dantes rejse til den hinsides verden: Helvede, Skærsilden og Paradiset. Og vi diskuterer komediens relevans i vore dage.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Ivan Sørensen, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde nedenstående formular. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Ivan Sørensen ring til - tlf. 7026 0100

▶︎ Se alle vores kunstnere

Book Ivan Sørensen til din næste kirkekoncert – ring 7026 0100
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.