hca-cover-bifald

H.C. Andersens eventyr i koncert

– en smuk og sanselig koncertoplevelse, hvor tre af H.C. Andersens klassiske eventyr bliver læst op til tonerne af original stemningsskabende underlægningsmusik.

Tilbage i 2008-2010 komponerede Morten Gildberg-Hansen underlægningsmusikken til otte af Gyldendals H.C. Andersen-lydbøger. Lydbøgerne kan den dag i dag streames på diverse platforme, herunder eReolen og Mofibo.

Musikken spænder vidt; fra små solo-klaverstykker til storladen Hollywood-inspireret musik for symfoniorkester og kor.

Til denne koncert ledsages de tre eventyr (Prinsessen På Ærten, Tommelise, og Den Lille Pige Med Svovlstikkerne) af klaver og cello, og de læses op af Maria Skuladottir. Alle tre eventyr præsenteres i de oprindelige og uredigerede versioner.

Af Morten Gildberg-Hansen:

Det er efterhånden mere end 10 år siden jeg komponerede musikken til H.C. Andersens eventyr. Jeg var i den periode godt i gang med mine studier på Aarhus Universitets afdeling for Musikvidenskab, og jeg var meget fascineret af – og begejstret for – den eventyrlige og farverige musik fra eventyrfilm såsom Harry Potter, Hook, E.T. og Ringenes Herre.

Jeg modtog privatundervisning i komposition og instrumentation ved siden af mine studier på universitetet, og jeg gik med en drøm om at komponere musik der bidrager til en god historie – ligesom filmmusik. Det var en tur i Den Flyvende Kuffert i Tivoli i København (i sommeren 2008) der gav mig ideen til at komponere musik til H.C. Andersens eventyr.

Jeg brugte et par år på at færdiggøre musikken til i alt otte af Andersens eventyr, og de færdige lydbøger – oplæst af Marie Markvard Andersen – blev efterfølgende udgivet digitalt af Gyldendal Lyd. Selvom jeg er rigtig glad for at de originale lydbøger stadigvæk lever og har det godt – og bliver lyttet til rundt omkring i landet – så har jeg længe gået med en drøm om at få dem opført live ude i landets kirker og koncertsale.

Corona-pandemien og den medfølgende lockdown viste sig som en oplagt mulighed for mig endelig at få gjort noget ved det. Til denne koncert har jeg valgt tre af de otte eventyr ud, og musikken er bearbejdet og omarrangeret for en mindre besætning der vil passe ind i de fleste rum.

Maria, Mathilde og jeg ser meget frem til at komme ud og spille for jer, og vi håber I vil synes om koncerten.

Information om koncerten:

Tre eventyr af H.C. Andersen: Prinsessen På Ærten, Tommelise, og Den Lille Pige Med Svovlstikkerne

Koncertens varighed: ca. 50 minutter (uden pause)

Oplæser: Maria Skuladottir

Cello: Mathilde Helding

Klaver: Morten Gildberg-Hansen

Original musik komponeret af Morten Gildberg-Hansen

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører