frans-bak-bifald

Del på de Sociale Medier

Frans Bak

Nytænkende koncerter med tid til nærvær, sang og samtale om sorg og kærlighed.

Sange til min mor

Sange til min mor er skrevet af komponist Frans Bak, som for de fleste nok er mest kendt for temaet til ”Forbrydelsen” og sangen ”Danse i måneskin”.

Frans Bak var 18 år, da hans mor tog sit eget liv. Det var et dødsfald og en sorg, som ikke blev bearbejdet dengang, men som han 40 år senere fik behov for at beskæftige sig med. Han skrev derfor nogle sange om det, de blev til Sange til min mor, og efter de første optrædener oplevede han, at mange mennesker kunne relatere sig til dem. På den baggrund sammensatte han en nytænkende sang-samtale koncert i samarbejde med psykolog Ane Christensen.

Til koncerterne synges der i fællesskab et udvalg af sangene, som på bedste ’Frans Bak-vis’ er iørefaldende og nemme at synge med på. I pausen holder Ane Christensen et oplæg om sorgens væsen, og hvad den gør ved os. Det åbner ofte for en god snak blandt de fremmødte. Derefter synges der flere sange i fællesskab, og efterfølgende rundes der af med lidt mere snak.

Frans Bak og Ane Christensen har igennem nogle år været rundt i landet med koncerterne. Det har været utrolig berigende for dem begge og for de fremmødte at mærke, hvordan de i fællesskabet og samværet med andre i samme situation giver liv og håb. Det er det musik kan. Når vi synger sammen, hører vi sammen.

Koncerterne varer 2 timer inkl. pause, men der er ingen stringent bagkant….hvis snakken er god og fri.

Frans Bak og Ane Christensen håber at mødes med mange flere til deres sang og samtale koncerter.

Referencer

Flere sad med tårer i øjnene, da Frans Bak besøgte Brabrand kirke og startede en stemningsfuld aften. Ingen tvivl om, at alle var berørte og flere kunne relatere sig til sangene og det tabu, som døden og især selvmord stadig er. Tak for en rørende aften, der satte gang i mange tanker omkring det at miste.” – Lise Lotte Andersen, formand for Brabrand menighedsråd

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

frans-bak-bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører