die herren bifald

Del på de Sociale Medier

Die Herren

U2-Åbenbaringer

Det irske rockband, U2 ́s musik har i snart 4 årtier betaget hele verden.
Hvad de færreste ved er, at U2 ́s tekster og indhold altid har været stærkt påvirket og af tro og biblens ord.
Det er ingen hemmelighed, at deres tekster generelt er funderet i troen på Gud og mange af sangene har direkte refer- encer til biblens ord.

Det danske orkester, Die Herren, har siden 1991 turneret med U2 ́s musik og spillet over 2000 koncerter.
Siden 2005 har Die Herren deltaget i flere kirkekoncerter og U2-Gudstjenester i Danmark.
Det hele startede med den første koncert i Herning Kirke i 2005, i et samarbejde med præst, Jens Moesgaard Nielsen Siden da er antallet af kirkekoncerter øget stødt, frem til idag hvor bandet spiller mere end 10-15 koncerter om året i kirker af alle størrelser over hele landet. Altid med stort og helt fantastisk engageret fremmøde.
Kirkekoncerterne skiller sig ud ved, at de fremmødte er i alle aldre. Forældre der tager deres teenagebørn med. Bedste- forældre der har deres børnebørn ved deres side. Eller unge kærester der er sammen om en oplevelse.

U2-Gudstjenester eller Kirkekoncerter

Gudstjenesterne er et samarbejde mellem kirkens præst og Die Herren – hvor en traditionel dansk Gudstjeneste er bygget op omkring U2 ́s tekster og musik. Die Herren fungerer som akkompagnement til Præsten prædiken.
Kirkekoncerter er rene Die Herren koncerter. Die Herren vælger i den forbindelse U2-repertoire med et klart religiøst bud- skab (som de fleste U2-sange faktisk har). De fleste arrangører tager entré ved de rene kirkekoncerter.

Sangene ved kirkekoncerter.

Koncerterne i kirker er i “Glædens og Fordybelsens” tegn. Ved disse koncerter skal der være plads til at komme rundt i forskellige sindsteminger og følelser. Det er selvfølgelig en rockkoncert, men til tider står man op, klapper og synger. Til tider sidder man ned med tid til eftertænksomhed.
Derfor er sangvalget ved kirkekoncerterne også anderledes end ved de traditionelle koncerter uden for kirkerne.

Sangene bliver valgt ud fra kirkens tema og ud fra indholdet i teksterne.
Så man skal ikke forvente lutter hits og alle de kendte sange – men forvente en rejse ind U2 ́s religøse tekstunivers. Men naturligvis vil der være sange alle kender – blot ikke hele aften.

Kirkerummets akustik er generelt ikke optimal for rytmisk rockmusik, men Die Herren gør en dyd ud af, at lyden indrettes til lokalet – og ikke omvendt, så lyden ikke ødelægger oplevelsen for deltageren. Men grundet kirkens akustik skal man ikke forvente en koncert med stort lydtryk og masser af bas.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

die herren bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører