nils8

Del på de Sociale Medier

Cash i kirken

Bob Dylan sagde om Johnny Cash: ”Han var som Nordstjernen – du kunne styre dit skib efter ham.” Rick Rubin sagde: ”Hans storhed var ikke, at han var en stor sanger og sangskriver – det var han – men det er ikke derfor, vi elsker ham, vi elsker ham, fordi han var et stort menneske, og hans menneskelighed skinnede igennem hans arbejde. Hvis han havde været arkitekt ville vi også have elsket ham for det.” Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.

Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet er en stor succes, og siden 2013 har Karsten Holm holdt koncertforedrag med en anden gigant i den amerikanske populærmusik: Johnny Cash.

”Cash i kirken” handler om Johnny Cash, og de indre kampe han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden. Karsten Holm fortæller om Cashs tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede – den evige kamp mellem det gode og det onde. Det er fortællingen om, hvordan Gud redder ham, da han beslutter at begå selvmord i en grotte. Cash ser lyset (Guds lys), da hans egen lommelygte dør ud. Det er fortællingen om hans forhold til kærligheden, sin elskede og familien – og til de udstødte og de fattige. Cash var forkynder på sin egen måde, og hans eftermæle er historien om en kunstner med hundrede procent autenticitet.

Musikalsk fokuserer ”Cash i kirken” især på de sidste ti år af Johnny Cashs liv. Cash havde ikke været på hitlisterne længe, men turnerede på livet løs. Produceren Rick Rubin overtalte Cash til at gå i studiet blot med en mikrofon og en guitar. Det blev til den højt roste albumrække under navnet ”American Recordings”, der var et stort comeback for Cash. Indspilningerne rummer flere religiøse sange, som er med i denne koncert. Publikum vil opleve sange af Cash selv, men i lige så høj grad sangene som han fortolkede af eksempelvis Kris Kristoffersen, Hank Williams, Bruce Springsteen, Gordon Lightfoot og mange flere. Der vil også være nogle af de store hits i Cashs velkendte ”Boom Chicka Boom” så som ”Ring of Fire” og ”Get Rythm”.

Cash i kirken består af: Karsten Holm, vokal og guitar, Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor, Martin Blom, diverse guitarer og kor, Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

nils8

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører