carl i kirken bifald e1565688088840

Del på de Sociale Medier

Carl i kirken

En poetisk koncertfortælling med afsæt i Carl Nielsens sange og salmer, og med nedslag i komponistens selvbiografi ”Min Fynske barndom”.

Karsten Holm, der er kendt for sine kirke-koncertfortællinger, – først var der ”Elvis i kirken”, så kom ”Cash i kirken” og senest ”Cohen i kirken” – viser her en ny side, med disse nyfortolkninger af Carl Nielsens smukke sange og salmer.

“Carl i kirken” tager fat på en række af Carl Nielsens smukke sange og sætter dem ind i en ramme ledsaget af mesterens egne ord og barndomserindringer samt fortællinger om opvæksten ved Nørre Lyndelse på Midtfyn. Eksempelvis da han finder ud af at køkkenbordet egentlig er et forhenværende spinet, et slags klaver med strenge, eller da han laver små melodier ud af brændestykker. Som publikum får man rum til at danne sig de billeder, der opstår, når Karsten Holm & trio fremfører et bredt udsnit af sangene.

Musikalsk fortolker ”Carl i kirken” komponistens sange på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer, tilsat stænk af jazz, folk og pop.

Sangene var nærmest en bibeskæftigelse for Carl. De store værker, symfonier, korværker, operaer og violinkoncerter, skulle han kæmpe for, hvorimod sangene og salmerne nærmest kom til ham af sig selv. Han sagde om disse sange:

»Det er underligt som det er gået med disse melodier. Det er som om det ikke er mig der laver dem; men de kommer ligesom små dyr eller fugle ind i min stue og beder om at komme med. Jeg undrer og glæder mig så ofte over dette arbejde fordi det er en hel anden verden end den hvori mine store ting hører hjemme.«

Karsten Holm kommer fra et hjem, hvor Højskolesangbogen bliver flittigt brugt ved enhver lejlighed. Når Karstens familie er samlet, hvad enten det er til fest eller begravelseskaffe, så er det et sikkert programpunkt at Højskolesangbogen bliver delt rundt. Så foreslår værten en sang, og som regel fører det endnu en sang med sig, og tit bliver det til mange, sunget på bedste højskolemaner. Mange af disse sange har vores nationalkomponist no. 1, Carl Nielsen skrevet musikken til.

»Højskolesangbogen og i særdeleshed Carl Nielsen er en del af mit musikalske DNA. Derfor har det i arbejdet med koncertfortællingen været særdeles spændende at fordybe sig i komponistens liv og baggrund,« siger Karsten Holm.

Sagt om Carl i kirken

“Karsten Holm har gjort det igen! På modig, smuk og oplysende vis, tog Karsten Holm med band en fyldt Storring kirke med ind i både Carl Nielsens melodiske musikalske univers og hans barmdomserindringer.At Carl Nielsens nordiske melankolske musik vækker en helt speciel stemning i de fleste af os er velkendt, men at den også synes på engang let genkendelig og alligevel så forfriskende ny, oplevede vi med de spændende arrangementer med stænk af såvel Jazz, folk og pop som pianist Thomas Reil står bag. Salmer som ”Påskeblomst hvad vil du her” og ” Min Jesus lad mit hjerte få” fik i disse nye klæder og Karstens Holms så klangfulde baryton virkelig fat om de dybeste lag i hjertet – Uha det var godt! I koncerten fik vi også kendskab til andre og mindre kendte sange som Carl Nielsen har lagt musik til, ligesom Karsten Holm undervejs både med vanlig varme og humor fortalte om afgørende omstændigheder og perioder i Carl Nilesnes barndom som blev afgørende for at musikken blev Carl Nielsens livsvej.

Jeg kan kun på det allervarmeste anbefale ”Carl i kirken”. En koncertfortælling der går i hjertet og løfter os, og som på fineste vis forbinder både det klassiske med det rytmiske og det folkelige.” – Sognepræst ved Storring og Stjær kirker

“Tak for en skøn aften – en fantastisk koncert med jer og Carl Nielsen!I var jo 4 virtuoser, der med dejlige jazzificeringer og lækker lyd løftede Carl Nielsens klassikere mod himlen. Man fristes næsten til at sige, at I var bedre end originalen. Eksempelvis den rytmiske udgave af Jens vejmand eller den Charleston-agtige Irmelin Rose. Det var sublimt og anbefalelsesværdigt! Det var så professionelt, at det var umuligt at høre, at det blot var jeres 2. koncert med ”Carl i kirken”. Jeg hørte usædvanligt mange anerkendende ord fra publikum efter koncerten.” – Poul Raaby, Organist, Musikarrangør og administrativ leder ved Stilling Kirke

Carl i kirken består af

Karsten Holm – vokal, guitar
Thomas Reil – piano og arrangør
Anders Nyløkke – kontrabas
Mads Bo Erhardsen – saxofoner m.m.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

carl i kirken bifald e1565688088840

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører