Beatles i kirken
beatles-i-kirken-kirkekoncerter

Del på de sociale medier

Beatles i kirken kirkekoncerter 2020

På åndelig rejse med The Beatles

Koncertfortællingen “Beatles i kirken” fortolker nogle af de stærke og eftertænksomme Beatles-sange og fortæller om dengang, John, Paul, George og Ringo søgte mod øst for at finde svar på de helt store spørgsmål.

I februar 1968 tog The Beatles til Indien. Ikke for at give koncerter, men for at meditere og tage ved lære af guruen Maharishi Mahesh Yogi. Interessen for det spirituelle og tilværelsens eksistentielle spørgsmål var især noget, John Lennon og George Harrison var optaget af. Men alle fire endte med at få noget med hjem, og opholdet i Indien satte gang i sangskrivningen. Det blev en af de mest produktive og kreative perioder for de fire Beatler.

Blandt de sange, der kom ud af opholdet i Indien, var George Harrisons “While My Guitar Gently Weeps”, Paul McCartneys “Mother Nature’s Son”, Ringo Starrs “Don’t Pass Me By” og John Lennons “Jeaulous Guy” – som oprindeligt hed “Child of Nature”.

Alle fire sange er med i repertoiret i koncertfortællingen “Beatles i kirken”. Det samme er “Across The Universe” (Lennon/McCartney), som med linjerne “Jai Guru Deva” hylder Beatles’ indiske guru.

Publikum bliver dog ikke snydt for sange fra tidligere Beatles-perioder. For eksempel “In My Life”, “Eleanor Rigby” og “Dr. Robert.” Og der er også gjort plads til hittet Can’t Buy Me Love.”

Og enkelte sange fra tiden efter The Beatles’ opløsning er også med i koncertfortællingen. For eksempel Paul McCartneys “My Valentine” fra 2012 og John Lennons “Grow Old With Me” fra 1980.

The Beatles begyndte som rock’n’rollere i Liverpool og Hamburg, blev verdens største superstjerner med status som guder – og rejste i 1968 væk for at meditere og forsøge at finde en anden mening med livet end masser af penge og succes. Musikken var dog hele tiden med på rejsen, der gav inspiration til nogle af gruppens største sange.

Kvartetten bag “Beatles i kirken” er samme besætning, som med stor succes har turneret med koncertfortællinger om henholdsvis Johnny Cash og Leonard Cohen de senere år: Karsten Holm, vokal, guitar, Bjørn “Bønne” Petersen, bas, kor, Knud Erik “Fuddi” Steengaard, violin, bratch, mandolin, kor, og Martin Blom, guitar, kor.

Sagt af The Beatles:

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans” (John Lennon i sangen “Beautiful Boy”)

“We’re more popular than Jesus now” (John Lennon i et interview i 1966)

“Life is very short, and there’s no time for fussing and fighting my friend” (Fra sangen “We Can Work It Out”)

“Everyone should have themselves regularly overwhelmed by Nature” (George Harrison)

George Harrison om at meditere: “I get higher than I ever did with drugs. It’s simple … and it’s my way of connecting with God.”

John Lennon lagde ikke skjul på, at han forsøgte at finde “det store svar” via meditationen. Men hans spirituelle søgen bar også præg af en vis sarkasme og distance. The Maharishi kunne godt lide helikoptere. En dag skulle guruen til New Delhi i helikopter, og der var plads til en mere. John Lennon tog med og blev senere spurgt af Paul McCartney: “Hvorfor havde du så travlt med at komme derop med The Maharishi?” ”Hvis jeg skal være helt ærlig,” sagde Lennon, “Så tænkte jeg, at han måske ville afsløre det store svar, The Answer, over for mig.”

Hvem er Beatles i Kirken?

Knud Erik Fuddi Steengaard: violin, basviolin, mandolin & vokal

Bjørn Bønne Petersen: kontrabas, elbas, sitar, & vokal m.m.

Martin Blom Hansen: resonator, elguitar & vokal

Karsten Holm: akustik guitar og vokal

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Beatles i kirken, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde nedenstående formular. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Beatles i kirken ring til - tlf. 7026 0100

▶︎ Se alle vores kunstnere

Book Beatles i kirken til din næste kirkekoncert – ring 7026 0100
maleen-bifald

▶︎Maleen: ICON

the-reptones-bifald

▶︎The Reptones

the-quiggs-bifald

▶︎The Quiggs

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.