arsis-trio-bifald

Del på de Sociale Medier

Arsis trio

Arsis trio er en ung, ukonventionel trio med sang, cello og klaver/orgel, som med afsæt i musikernes forskellige baggrunde bygger bro mellem den klassiske og den rytmiske verden.

De seneste 3 år har Arsis trio spillet i en hel del kirkekoncerter, med fire repertoirekoncepter afspejler de skiftende årstider.

De fire koncepter er:

Vinter – meditationskoncert
En meditativ vinterkoncert, som er fæstnet i nærværende og melodiøs musik hvor kirkerummets hvælvinger anes i efterklangen. Vi har forsøgt at skabe en koncertoplevelse, hvor lytteren kan give sig hen i meditativ, musikalsk kontemplation båret af cello, vokal, orgel og klaver, der i skiftende konstellationer bringer rolig og bevægende musik af komponister som Bach, Fauré, Duruflé og Vasks. Konceptet til denne koncert udspringer af den kristne fasteperiode fra askeonsdag til påske, og den er derfor sammensat med omtanke for traditionen om aktivt afkald af verdens overflod for at skære ind til livets essens og skabe plads til åndelig inspiration.

Forår – en hyldest til lyset
I foråret hylder vi lysets tilbagekomst efter vinternattens mørke omfavnelse. Forårslyset som med ærlige sølvskær oplyser og blotlægger byens sludplettede gader, markens dis-tunge morgenstunder og træernes dugperlede knopper. Koncerten er en hyldest til den nordiske vår, accenturet af lyset mørke og dialektik og forventningens glæde. I dette program tager vi lytteren med på en musikalsk rejse fra klassiske, nordiske komponister som Grieg, Sibelius og Nielsen til den nordiske jazz repræsenteret ved bl.a. Jan Johansson og Lars Jansson.

Sommerkoncert – sydlandsk varme
Solfyldte sommerstunder med tæerne plantet i det varme sand, klirrende glas med kølig vin og lyden af cikader i aftenens lune sommerbrise. Med denne koncert sætter vi lyd til sommeren med et varieret program. Musikken tager afsæt i klassiske franske komponister som Ravel og Debussy, der med deres drømmende tonesprog tager os med til den sydeuropæiske sommernat. Som koncerten skrider fremad, kommer der gradvist mere rytme og tempo i musikken med brasiliansk choro og samba og jazz-improvisationer.

Efterår – en eksplosion af følelser og farver
Efteråret bugner af sødme og farver fra en gylden høst, men varsler samtidig vintermørkets tiltagende omfavnelse. Vi mærker en længsel efter den forgangne sommer og konfronteres med erkendelsen af livets uundgåelige forgængelighed. Passionen og længslen er temaerne for denne koncert, som spænder fra et klassisk spansk repertoire af Enrique Granadas og Manuel De Falla til argentinske tangoer og udvalgte jazz-numre, herunder egne kompositioner. Det spanske sprog går som en rød tråd gennem programmet i følgeskab med udvalgte efterårs- og sensommersange fra den danske sangskat.

Medlemmerne af Arsis trio er:

Therese Nielsen – Sopran
Therese er en dansk/engelsk sangerinde, sangskriver og komponist. Hun har rødder i både den klassiske musik, jazzen og folkemusikken, og denne stilmæssige bredde giver hende en unik mulighed for at synge et bredt repertoire. Thereses stemme er klar, varm og autentisk. Særligt bemærkelsesværdig er dog hendes formidling af sangenes tekster, som med indlevelse og følelsesmæssigt engagement rammer lytteren.

Torbjørn Eika Jørgensen – Cello
Torbjørn er en anerkendt cellist og underviser med et alsidigt musikalsk virke indenfor talrige genrer, som udover den klassiske tradition også tæller folk, jazz og pop. Torbjørn er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og på Escola de Musica do Rio Grande do Norte i Brasilien.

Alexander Bak-Hansen – Klaver og orgel
Alexander er pianist, organist og arrangør med et bredt virke indenfor både den klassiske og den rytmiske genre. Han er uddannet jazzpianist fra Syddansk Musikkonservatorium. Udover sin koncertvirksomhed er Alexander organist og korleder i Skt. Jørgens Kirke i Næstved.

Referencer

“Trioen formår at skabe et roligt, kontemplativt rum, man som lytter nemt kan træde ind i og dvæle ved. Såvel klang som repertoire er meget velafstemt – udtrykket er rent og enkelt uden at blive banalt. Søger man efter en meditativ koncert med masser af musikalsk nærvær, er dette ensemble et glimrende bud.” – Stephan Nørklit Roed, organist i Kapernaumskirken   

“Tak for en dejlig koncert i Stubbekøbing Kirke. Sikke et dejligt ensemble, og sikke et godt program! Meget velvalgt til kirkerummet, og det meditative tema” – Aase Reidun Sløgedahl, organist i Stubbekøbing kirke

“Det er en fornøjelse at høre Arsis trio spille. I Vinter-meditationskoncerten var der bare en skøn harmonimusikerne imellem, som smittede os tilhørere, så vi lyttede meget aktivt til musikken. Programmet var rigtig godt sat sammen. Deltager gerne i andre koncerter med Arsis Trio.” – Henny Holm, organist I Rønnevang kirke

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

arsis-trio-bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører