aros guitar duo bifald

Del på de Sociale Medier

Aros Guitar Duo

Aros Guitar Duo har ét formål, og det er at præsentere og formidle musik personligt og vedkommende.

De udvikler den traditionelle klassiske guitarduo, bl.a. ved samarbejder med komponister om nye værker og ved at initiere nytænkende projekter for at flytte grænser og lege med musikken, kunsten og koncertoplevelsen. Senest præsenterede de værker af danske komponister over et fælles motiv ved intime temakoncerter på 20 danske øer sommeren 2020.

Med en nærmest symbiotisk forbindelse præsenterede de et eminent og dedikeret samspil, hvor det ikke gjaldt om at mase sig frem, men hvor sjælen i musikken fik lov at blomstre i sit eget tempo; både det blide, det filosoferende, det sjove og brillerende flettede sig sammen med markant rytmiske passager og en særlig sprød guitarlyd” – Rachel Einarsson, Jyllandsposten

De gør en dyd ud af, at værkerne, dedikeret til dem, får det antal opførelser de fortjener. Musikken starter på værkstedet sammen med komponisterne, og bliver levende, aktiv sammen med lytteren. Det er i dette møde al musik finder sin egentlige form.

Udover at medvirke i den skabende proces i nutiden, kaster Aros Guitar Duo nyt lys over gamle mesterværker, fra renæssancen til avantgarde-musikkens gennembrud, med egne arrangementer og gennemarbejdede fortolkninger af standardrepertoiret.

Duoen har vundet priser ved nationale og internationale konkurrencer, hvor prisen for bedste opførelse af et nyt dansk værk ved P2-kammermusikkonkurrence i 2017 og 1. pris ved verdens største konkurrence for guitarduoer ved Liechtensteiner Gitarrentage i 2018, kan nævnes.

I kraft af deres mangeårige samspil og udforskning af guitarduoens muligheder, har videhaft glæden af mange positive oplevelser med publikum ved koncerter i både ind- og udland.

Aros Guitar Duo har spillet sammen i over 10 år, i en fælles udvikling siden konservatorie-årene, som afsluttedes med debutkoncert for guitarduoen da de i 2018 debuterede fra solistlinjen for ensembler ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.”

 

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

aros guitar duo bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører