anne dorte michelsen web cover

Anne Dorte Michelsen

Anne Dorte Michelsen har i de sidste år fyldt de danske kirker med smukke salmesange samt egne kompositioner.

Anne Dorte Michelsen er blevet kaldt ”hverdagens blide besynger”. Men hendes pen har også en skarphed, og hendes koncerter spænder fra nænsom inderlighed til livfuld spilleglæde, når hun og hendes musikere tager fat på nogle af Michelsens allerstørste hits som: ”Ud under åben himmel”, ”Bruge og bruges”, ”En lykkelig familie”, ”Før eller siden”, ”Jeg har lagt mine våben” og ”Sig du kan li’ mig”.

Anne Dorte og hendes musikere spiller med stor indforståethed og evner at lade stilheden tale og siden afløse af intenst samspil, der hele tiden sætter ordet i centrum og folder sange og salmer ud, så man hører dem, som var det første gang.

Hvad enten Anne Dorte Michelsen optræder i kirker, kulturhuse eller på større koncertscener, står hendes intime og ligefremme måde at synge på og hendes evne til at formidle sangenes indhold og historier i centrum. Hendes musikere er valgt efter evnen til at kunne lytte sig ind i sangene og spille med omkring ord og melodi.

Ingen Anne Dorte Michelsen koncert går uden om Tøsedrengene, og herfra spiller hun altid nogle af de kendteste sange. Kirkekoncerterne er fortsat i mindre format med duo og iblandet salmer og danske sange fra de to albummer ”Fred hviler over land og by” og ”Så stille som sne”.

Musikalsk Foredrag: Hvem kan forklare en solnedgang?

En aften med Anne Dorte Michelsen.

De fleste kender Anne Dorte Michelsens sange og tekster.
I  årtier har de besunget det liv vi deler, og ind imellem også kæmper med hver for sig.

I sit musikalske foredrag: ‘Hvem kan forklare en solnedgang?’ fletter Anne Dorte Michelsen sine egne sange og historierne bag, sammen med troen, mødet med Gud i musikken, og i salmerne.

Det er historien om, hvordan hun helt fra barndommen fandt trøst og styrke i musikken. Både i sin egen musik, og tidens rock og popmusik.
Men i lige så høj grad i de traditionelle danske sange og salmer.
Og det er fortællingen om, hvordan sangene, både de ‘nye’ og de ‘gamle’ gennem årene ledte hende på sporet af troen og kirken.
Det er beskrivelsen af sammenfaldet mellem den enkle og dybe ro og genkendelse, der kan folde sig ud i en sang, og så mødet med den større sammenhæng i troen og salmerne.

  • Hvordan kan denne tro finde en plads i vores moderne liv?
  • Hvordan kan vi åbne hjertet for nåden og mysteriet?
  • Hvordan giver vi os over til troen og alt det vi ikke kan forklare, men snarere fornemme, end forstå?
  • Er der et enkelt svar, eller findes svaret og bærebølgen i netop musikken?

Denne aften er ikke en koncert, men en fortælling,  med små musikalske eksempler, og en lejlighed til et intimt og personligt møde med mennesket bag sange, de fleste har lyttet  til, mange har følt sig rummet i, og ramt af, og stort set alle har danset til og sunget med på.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

anne dorte michelsen web profil 1

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører