anna kruse bifald 2

Del på de Sociale Medier

Anna Kruse

ANNA KRUSE er en svensk jazzsanger, der bosatte sig i Danmark for tyve år siden, hvor hun har etableret sig som et navn man kan regne med.

Hun har været meget interesseret i at fortolke digtene af den finsk-svenske digter Edith Södergran og har hidtil lanceret tre udgivelser med disse fortolkninger, som alle har fået mange stjerner og roser fra kritikere i de nordiske lande.

Anna har spillet koncerter i forskellige konstellationer, herunder i kombinationen Anna Kruse og Edith Band og også med den finsk-svenske skuespillerinde Stina Ekblad. Musikken er også arrangeret til Big Bands, og Anna tager rundt til forskellige Big Bands og spiller materialet f.eks. med “Mjölby Storband” og “The Big band and the Vocals”.

Anna Kruse spiller sammen med pianisten Nicholas Kingo eller Guitaristen Jeppe Holst

”Du, jeg og vi”

Sange med reflekterende tekster som giver stof til eftertanke fylder kirkerummet – de fleste fra den Nordiske vise- og salmeskat.
Anna synger, publikum synger og vi synger sammen.
Teksterne handler om ensomhed og fælleskabet. Om kærlighed og savn. Om håb og afgrund. Og tro og tvivl. Det vi alle går og bokser med og hvor vi kan føle os så alene. Sammen er det nemme.

En koncert som også rummer 2-4 fællessange.

”Kruse fortolker Södergran”

I snart 10 år har Anna skrevet sange til poeten Edith Södergrans (1892-1923) eksistentielt udvidendes poesi.
Sangene er enkle, smukke og sanselige og giver ro. Mellem sangene fortæller Anna og Edith Södergrans livsøde. Hun som døde 31 år gammel, blev oversat til 50 sprog og efter sin død er blevet en legende. Publikum bliver inddraget i koncerten og får lov at både synge og fløjte med.

Det kan også laves som en meditations koncert – hvor der er en lille andagt lagt ind imellem.

”Jazz og viser på nordisk”

Med alle de kende nordiske sange man kan nynne med i, skaber Anna Kruse og Nicholas et varmt rum med glimtet i øjet og varme. Det swinger, det er smukt og det er på svensk, dansk, norsk og Finsk. Mellem sangene er det hele på dansk.

Publikum bliver inviteret med ind i koncerten.

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

anna kruse 4 bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører