Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen
anders koppel henrik dam thompsen bifald

Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen's links

Del på de sociale medier

Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen - Kirkekoncerter 2021

Anders Koppel, komponist og legendarisk Hammondorganist med en fortid i Savage Rose og Bazaar. Har indspillet CDer med bl.a. Miroslav Vituos, Brian Blade, Kenny Werner og sønnen Benjamin Koppel, med hvem han har haft et mangeårigt samarbejde. Har komponeret mere end 150 partiturer for klassiske musikere, der bliver spillet over hele verden, og som i stort tal er indspillet med international succes.

Henrik Dam Thomsen, solocellist i DR Symfoniorkesteret og en af vore absolut førende cellister. Har indspillet en lang række solo- og kammermusik CDer for selskaber som Chandos og Dacapo. I cross- over genren har han samarbejdet med musikere som Benjamin Koppel, Julian Lage, Kenny Werner og Carsten Dahl og er desuden kendt fra filmmusik til bl.a. Lars von Triers film.

Makkerskabet mellem Henrik Dam Thomsen og Anders Koppel strækker sig over 25 år og har omfattet utallige projekter, bl.a. Koppels musik til cross-over ensemblet Mad Cows Sing og tilCopenhagen Cello Quartet, operaen Rebus, filmmusik, koncerter og pladeindspilninger.

For fire år siden virkeliggjorde de to venner en gammel, fælles drøm: at spille duo med den unikke sammensætning af cello og Hammondorgel. Den helt originale og smukke klang, som de to musikere fremmaner, fylder rummet med en helt særlig og anderledes skønhed. Deres individuelle virtuositet bliver forløst i inspirerede klange, smukke melodier og swingende rytmer, både i den intime samtale og i større symfoniske fortællinger.

Repertoiret består hovedsagligt af originale kompositioner af Anders Koppel, men rummer også friere passager, der fanger selve øjeblikkets nærvær. Publikum oplever på deres mange koncerter et intenst sammenspil og landskaber af skønhed fremført på to populære instrumenter, cello og orgel, af to musikere, der begge synger på deres instrument.

I 2020 udkom deres debut CD ”Still Life” på Dacapo og fik fremragende anmeldelser i ind- og udland, og til november går de to musikere atter i studiet for at indspille deres næste CD med al den musik, de har udviklet under corona-nedlukningen.

Referencer:

“Hammond B3s karakteristiske, varme klang blandes på vidunderlig vis med celloens…og det udnytter de to musikere, så det er en fryd for ørene….” – Lars Geerdes – Flensborg Avis

“Det er som at tage på en lang udflugt, lejre sig i ensomhed og drømme sig til små eventyrlige oplevelser, møde væsener, der kommer og går, flyver forbi i luften, vil dig noget, vil dig ikke noget, griber fat, slipper igen, gør lidt nar ad dig, klapper dig på kinden, tager dig fortroligt i armen, siger noget, og du tysser på dem, de holder kæft, og kigger bort, vil danse, vil alligevel ikke, men svæver væk med et venligt smil og et lille fnis eller et ryst på hovedet…” – Gregers Dirckinck-Holmfeld

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde nedenstående formular. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen ring til - tlf. 7026 0100

▶︎ Se alle vores kunstnere

Book Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen til din næste kirkekoncert – ring 7026 0100
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.