anders koppel henrik dam thompsen bifald

Del på de Sociale Medier

Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen

Anders Koppel, komponist og legendarisk Hammondorganist med en fortid i Savage Rose og Bazaar. Har indspillet CDer med bl.a. Miroslav Vituos, Brian Blade, Kenny Werner og sønnen Benjamin Koppel, med hvem han har haft et mangeårigt samarbejde. Har komponeret mere end 150 partiturer for klassiske musikere, der bliver spillet over hele verden, og som i stort tal er indspillet med international succes.

Henrik Dam Thomsen, solocellist i DR Symfoniorkesteret og en af vore absolut førende cellister. Har indspillet en lang række solo- og kammermusik CDer for selskaber som Chandos og Dacapo. I cross- over genren har han samarbejdet med musikere som Benjamin Koppel, Julian Lage, Kenny Werner og Carsten Dahl og er desuden kendt fra filmmusik til bl.a. Lars von Triers film.

Makkerskabet mellem Henrik Dam Thomsen og Anders Koppel strækker sig over 25 år og har omfattet utallige projekter, bl.a. Koppels musik til cross-over ensemblet Mad Cows Sing og tilCopenhagen Cello Quartet, operaen Rebus, filmmusik, koncerter og pladeindspilninger.

For fire år siden virkeliggjorde de to venner en gammel, fælles drøm: at spille duo med den unikke sammensætning af cello og Hammondorgel. Den helt originale og smukke klang, som de to musikere fremmaner, fylder rummet med en helt særlig og anderledes skønhed. Deres individuelle virtuositet bliver forløst i inspirerede klange, smukke melodier og swingende rytmer, både i den intime samtale og i større symfoniske fortællinger.

Repertoiret består hovedsagligt af originale kompositioner af Anders Koppel, men rummer også friere passager, der fanger selve øjeblikkets nærvær. Publikum oplever på deres mange koncerter et intenst sammenspil og landskaber af skønhed fremført på to populære instrumenter, cello og orgel, af to musikere, der begge synger på deres instrument.

I 2020 udkom deres debut CD ”Still Life” på Dacapo og fik fremragende anmeldelser i ind- og udland, og til november går de to musikere atter i studiet for at indspille deres næste CD med al den musik, de har udviklet under corona-nedlukningen.

Publikum vil opleve intens rytmik og et melodisk landskab fremført af to musikere, der begge nærmest synger på deres instrument i et enestående og oprindeligt samspil.

Referencer:

“Hammond B3s karakteristiske, varme klang blandes på vidunderlig vis med celloens…og det udnytter de to musikere, så det er en fryd for ørene….” – Lars Geerdes – Flensborg Avis

“Det er som at tage på en lang udflugt, lejre sig i ensomhed og drømme sig til små eventyrlige oplevelser, møde væsener, der kommer og går, flyver forbi i luften, vil dig noget, vil dig ikke noget, griber fat, slipper igen, gør lidt nar ad dig, klapper dig på kinden, tager dig fortroligt i armen, siger noget, og du tysser på dem, de holder kæft, og kigger bort, vil danse, vil alligevel ikke, men svæver væk med et venligt smil og et lille fnis eller et ryst på hovedet…” – Gregers Dirckinck-Holmfeld

Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

anders koppel henrik dam thompsen bifald

Find billetter til din næste koncert her

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører