Tlf. 7026 0100

chris-minh-doky-cover-bifald

Chris Minh Doky

Lad dig fortrylle af Chris Minh Dokys musikalske virtuositet og dybtfølte kreativitet. Som en af verdens førende bassister har Chris Minh Doky formået at bringe sit instrument til nye højder, hvor det ikke blot fungerer som en baggrund, men snarere som det centrale omdrejningspunkt med sine forførende solo-melodier.

Chris Minh Dokys musikalske rejse begyndte i jazzens rige, hvor hans unikke lyd førte ham til nye musikalske territorier som solokunstner. Uanset om det er på el-bas eller akustisk bas, har hans præstationer spændt over flere genrer og udvidet personlige musikalske kontekster, så hans instrumentets solo stemme leverer en individuel, naturlig følelse af udtryk og indtryk.

Fra sine første optrædener som ung musiker i Danmark tog Chris Minh Doky til New York, hvor den berømte jazzguitarist Mike Stern hørte, hvad han kunne præstere, og ønskede den lyd i sit band. Ordet spredte sig hurtigt, og siden da har Doky stået ved siden af navne som Brecker, Scofield, Mendoza, Sakamoto, Sanborn, Gurtu, Camilo og mange flere, hver med deres unikke stil og tilgang til jazzens forskellige facetter.

Selvom Doky stadig er en stærk spiller på den internationale jazzscene, er hans unikke solo-optrædener for mange år siden blevet bemærket i popverdenen. Han har styrket sin karriere og opnået en rockstjernestatus ved at optræde i arenaer sammen med popverdenens stjerner. I en tilsyneladende paradox har Doky også erobret hjerterne i den klassiske verden og optrådt på operahuse, med symfoniorkestre, balletkompagnier og operasangere.

Dokys arbejde inden for den klassiske verden udtrykkes i en klassisk tradition krydret med improvisation, med ånden fra jazzen. Hans stemme inden for genren er blevet sammenlignet med rollen som en solocellist, men med den fyldige lyd fra den akustiske bas som solisten, der udvider dimensionerne i et ensemble.

Den klassiske genre er en af de tre hovedudtryk for Dokys kreativitet. I hans projekt “New Nordic Jazz” udforsker han blidt gåden ved den tiltrækkende skandinaviske fortælletradition. Samtidig leder han The Electric Nomads i det, der synes at være en 180-graders kontrast, hvor The Electric Nomads giver os deres fortolkning af ubundet, funky jazz med en rockkant.

Fælles for alle tre er, hvordan Doky udtrykker sig med bassen som det soloinstrument med en direkte forbindelse til den danske bass-tradition. Ved at bringe sit hjerte og sjæl ind i hver ny udfordring er Doky fremstået som en bemærkelsesværdig bassolosist.oplevelse med Chris Minh Doky.

Book ham til din kirkekoncert og lad ham lede dit publikum på en musikalsk rejse fyldt med passion, dybde og enestående musikalsk håndværk.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Chris Minh Doky er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen til højre. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Del på de Sociale Medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Interesseret i denne kunstner?
chris-minh-doky-bifald

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører

Modtag vores nyhedsbrev der er målrettet arrangørerne

Få inspiration, tilbud og bliv opdateret om nye kunstnere